Smart lysstyring – ingen dum idé?

Publisert: 22.10.2016

Gutt styrer lys fra panel

Hjemmets belysning har alt å si når det kommer til stemning og atmosfære. Det finnes utallige løsninger for lysstyring i eget hjem.

Smarthusløsninger kan skape magi for hjemmets lysstyring. I dag følger telefon og nettbrett med oss hvor enn vi går. Tenk å kunne styre alt av lys fra mobilen du allerede sitter og sveiper på!

Optimalisert filmkveld hjemme

Lei av å krangle over hvem som skal reise seg og dra for gardina eller slå av lyset når dere sitter i sofaen og bestemmer dere for å se film? Med smart lysstyring vil dette problemet fordufte fra hverdagen.

Noen filmer krever totalt mørke, mens andre vil du kanskje ha stemningsbelysning til? På fredager er det ikke uvanlig å spise middag foran skjermen, og da kan det være fint med god belysning under måltidet, og svakere belysning når maten er fortært. Bli sittende og fiks alt på telefonen! Nå må dere bare finne en god grunn til å forlate den komfortable sofaen slik at dere ikke blir værende der for alltid.

Spar energi og penger med lysstyring

Strømregningen er noe av det kjedeligste å få i posten. Dersom nettene blir lange er det ikke uvanlig at strømregningen stiger. Kanskje du har ryddet i et rom med full belysning, vært innom badet for å gjøre deg klar for dagen og kjøkkenet for litt å drikke? Hvor ofte husker du da egentlig å skru av lyset i rommene du ikke er i lenger?

Med smart lysstyring kan dette løses enkelt ved å installere en hovedbryter som skur av alt du ikke trenger å ha på når du er ute av huset. Nå er det slutt på å dobbeltsjekke barnas soverom eller badet i etasjen over. Med et enkelt trykk vet du at alle lys er av. Penger spart er penger tjent.

Les også: 7 tips for å spare strøm

Toalettbesøk i mørket? – Intet problem!

Drukket for mye rett før leggetid? Når nettene er usedvanlig varme er det fort gjort å hive i seg noen glass med iskaldt vann før du hopper i seng. Dersom det er kaldt i været og halsen er sår blir det gjerne en kopp varm te før hodet treffer puten. Deilig der og da – men utrolig irriterende når du må opp på toalettet.

Irritasjonsmomentet stiger gjerne dersom veien til do er bekmørk og du skubber borti det ene og det andre. Verre er det nesten dersom du skrur på lyset for fullt og blender deg selv. Med en nattlysknapp vil mørkets toalettbesøk bli utrolig mye mer behagelige. Her kan du få muligheten til å tenne ned-dimmet lys hele veien til baderommet. Nå er det slutt på knall og fall, eller total oppvåkning midt på natten.

Våkne opp uthvilt

Hva er vel verre enn vekkeklokka som bråvekker deg tidlig i ukedagene? En stressende måte å avslutte søvnen mener vi. Tenk om du kunne våkne av deg selv hver eneste morgen? Hvor deilig hadde ikke det vært?

Med smarthus vil du kunne stille inn persiennene slik at de trekkes sakte opp når det er på tide å våkne. Da oppnår du en rolig og komfortabel start på dagen. På vinterhalvåret når dagslys lar vente på seg, kan du stille inn lyset inne til å imitere soloppgangen slik at du får en mer naturlig oppvåkning. Vi vedder på at dette vil medføre en mye bedre morgen. Kanskje du til og med kan droppe den aller første kaffekoppen på morgenkvisten?

Les også: Slik kan du spare strøm med smarthus

Perfekt lys til enhver anledning

Noen ganger kan det være utrolig vanskelig å skape romantisk stemning i stua med taklampen som bare ikke vil samarbeide. Skrur du den på blir det for lyst, og stearinlys blir kanskje for mørkt til at dere i det hele tatt klarer å se hverandre.

Med belysningsprofiler som er tilrettelagt forskjellige mennesker eller begivenheter vil du kunne benytte alle rom i huset til alle mulige anledninger. På tide med vårrengjøringen? Hva med en innstilling som bader rommene i lys slik at du lett kan få vasket hver krik og krok? Fest på kveldingen? Barnebursdag? Julefeiring? Det finnes ulikt lys for enhver omstendighet. Her er det bare å tilpasse profilen etter smak og behag.

Så hva venter du egentlig med? Du vet hva de sier – ikke klag over mørket når du kan tenne et (smart) lys.

Kontakt oss

Les mer om følgende emner:

Del på: