Slik gjør du arbeidsplassen mer trivelig

Publisert: 03.09.2020

Arbeidsrom med belysning

Trivsel på arbeidsplassen er viktig for bunnlinjen. Med disse enkle tipsene vil du kunne skape et bedre arbeidsmiljø for dine ansatte på en enkel måte.

Jobb er til syvende og sist jobb. Arbeidsgiver skal ikke måtte skape et hotell, men det er likevel utrolig viktig med et godt arbeidsmiljø. Dersom noen gruer seg til jobbhverdagen hver eneste kveld, eller ikke klarer å prestere på kontoret, bør noe gjøres. Med disse enkle triksene kan du få en mye mer trivelig arbeidsplass. Med trivsel kommer gjerne effektivitet og bedre resultater.

Riktig lys på riktig sted

Selv om det ikke er noe man nødvendigvis tenker på, vil lyssetting ha mye å si for trivsel på arbeidsplassen. Dersom belysningen ikke er riktig kan det gå utover energinivåene til de ansatte, samt hvordan det oppleves å være på kontoret. Generelt sett er ofte varmt lys bedre enn kaldt, muligheter til å dempe belysningen er også et pluss og lysstyring vil gjøre det langt mindre stressende å alltid huske å skru av og på lys i hele lokalet. Tar du smarte avgjørelser hva gjelder belysning, vil dette uten tvil lønne seg. Ikke bare fordi det skaper mer trivsel, men også fordi du enkelt kan spare noen kroner ved eksempelvis å investere i lysstyring.

Det er også viktig å ha ulikt lys i forskjellige rom. Der det jobbes bør belysningen være god, mens der det spises kan det godt være noe dempet belysning. På møterom bør lyset være trygt og varmt slik at møter ikke blir stressende. For gode tips på belysning kan en dyktig elektriker assistere og gi forslag.

Les også: På tide med flere strømuttak på jobben?

Nok strømuttak til ansattes behov

Få ting er like irriterende som mangel på strømuttak. Skal ansatte ha arbeidsstasjoner, bør det ikke være behov for utallige skjøteledninger eller være et salig kaos av ledninger rundt føttene på de som sitter og arbeider. Feilbruk av skjøteledninger kan være brannfarlig. Å ha for mange ledninger som strekker seg langs gulv og under pulter, vil føre til risiko for knall og fall.

Det bør også være nok strømuttak på kjøkkenet til at de ulike maskinene kan fungere uten stress. Kaffetrakter, vannkoker, vaffeljern? Disse bør kunne brukes samtidig slik at lunsjen blir mer effektiv. Skal noen ha kaffe, mens andre skal ha te, bør det ikke føre til en kødannelse som stjeler tid fra de ansattes lunsjpause.

Møterom bør være utstyrt med nok strømuttak slik at både ansatte og kunder kan lade bærbare PC-er og telefoner dersom det trengs. Husk, det er ofte bedre med for mange strømuttak enn for få.

Les mer: Er det penger å spare med LED-lys?

Regulert og jevn temperatur på arbeidsplassen

Sitter du og svetter eller skjelver på kontoret? Da er det kanskje ikke rart om arbeidstempoet svekkes eller konsentrasjonen daler. Arbeidstilsynet anbefaler en innetemperatur på om lag 22 grader for kontorer og arbeidsområder. Under 19 blir raskt for kaldt, mens over 26 kan bli for varmt. Det å finne en gylden midtvei hva gjelder ansattes preferanser er ikke alltid enkelt. Forskjellene mellom kvinner og menn er ofte tydelige når det kommer til temperaturønsker. Likevel er som regel 20–22 grader godt å sikte etter.

For enkelt å regulere og opprettholde en optimal temperatur på kontoret bør det investeres i gode varmepumper, panelovner eller varmeovner. Varmepumper og panelovner er nok dagens mest moderne løsning som lett kan holde innetemperaturen jevn, samt bli kontrollert av fjernkontroller uten mye mas. Sikrer dere god temperatur å jobbe i vil arbeidsplassen bli et mye hyggeligere sted å være.

Komfortable bad

En arbeidsdag varer som regel i åtte timer. Det spises og drikkes gjennom dagen, og behovet for å avlegge toalettet et besøk vil melde seg flere ganger i løpet av arbeidstimene. Da er det hyggelig at badene på jobb ikke er nedslitte, mørke og iskalde eller overopphetet. Godt lys på badet og en god temperatur vil gjøre disse små besøkene mye bedre, slik at ikke ansatte vegrer seg for å gå på do.

For en ekstra luksuriøs følelse kan arbeidsplassen vurdere å investere i varmekabler på badet. Om vinteren er dette spesielt behagelig. Vi tar tross alt av oss nedentil når vi går på do. Er toalettsetet eller gulvet isende kaldt, er det på tide å ta tak i situasjonen. Viktigst av alt vil likevel være rengjøring. Dette gjelder stort sett på hele arbeidsplassen, men spesielt de rommene hvor vi spiser eller går på toalettet. Sørg for regelmessig vedlikehold her slik at de ansatte kan gjøre sitt fornødende uten å grue seg.

Det elektriske på arbeidsplassen har mye å si

Selv om det er enkelt å henge seg opp i farger på veggene og møbler i rommet er de elektriske aspektene på jobb vel så viktige for å skape trivsel blant de ansatte. Her gjelder det å velge dyktige fagfolk som leverer kvalitetsprodukter innen gitte tidsrammer. Elektro Experten har jobbet med elektriske løsninger i over 15 år og setter kundeservice først. Du kan stole på at vi tar oss av store og små jobber med iver og arbeidsglede, og resultatet? Det lar vi ofte snakke for seg selv.
Kontakt oss i dag for en hyggelig samtale om hva vi kan gjøre for din arbeidsplass.

Kontakt oss

Les mer om følgende emner:

Del på: