Legg varmefolie under ditt nye gulv

Publisert: 18.09.2023

varmefolie i gulv

Vurderer du varmefolie som løsning for gulvvarme? Varmefolien har blitt mer og mer populær de siste årene, med god grunn.

Varmefolie i gulvet kan erstatte panelovner, og er en praktisk og økonomisk form for oppvarming av boligen.

Fordelene med varmefolie er mange, blant annet:

  • Økonomisk oppvarming
  • Lavere energiforbruk og godt for inneklima
  • Rask regulering av temperatur
  • Kan erstatte panelovner
  • Økt komfort og kroppsvarme

Vi bistår med oppvarming av din bolig.

Hvordan legge varmefolie

Selve varmefolien er enkel å montere. Likevel vil du helst overlate monteringen til en autorisert fagperson, ettersom det involverer elektrisk arbeid. Det er nemlig alltid risikofylt å arbeide med strøm. Installering av elektrisk anlegg er derfor strengt regulert, spesielt for sterkstrøm. Underlaget og selve gulvet, derimot, kan du godt legge selv. 

Les også: Derfor bør du ikke installere elektrisk gulvvarme selv

Varmefolie under laminat og parkett

Dersom du legger varmefolie over eksisterende gulv, skal du rengjøre og jevne ut gulvet, for så å legge plastfolie over. Ujevnt og flytende gulv vil bevege seg, og forårsake knirk og annen type støy. 

Rett under varmefolien vil du gjerne bruke reflektorplater som isolerer mot kulde og beskytter gulvet. Bruker du både reflektorplater og varmefolie, skal du avslutte med å legge plastfolie over. Denne plastfolien beskytter varmefolien.

Over denne plastfolien legger du gulvet, enten det er laminat, tre- eller parkettgulv. Laminatgulvet kan legges rett på varmefoliene, derimot. Laminat er altså det enkleste og mest effektive alternativet for gulvvarme av de tre gulvtypene.

Effekten av varmefolien (60 eller 90 watt)

Bor du i et eldre hus med dårlig isolasjon og mye trekk? Bor du i en kald underetasje, eller er det ellers utfordrende forhold? Da skal du bruke varmefolie med 90 watt. De fleste nyere hus er godt isolert, og det vil derfor være tilstrekkelig med 60 watt. Det gjelder uavhengig av etasjen du bor i.

Ikke legg varmefolie under møbler!

Vi anbefaler at du unngår varmefolie under store møbler. Det gjelder fastmonterte møbler slik som klesskap, men også møbler som er tungvint å flytte på og som ligger rett på bakken, for eksempel sofaer. Oppsamlingen av varme er farlig, og kan forårsake skade på gulvet.

Vi hjelper deg med varmefolie til gulv

Vi kan bistå deg med å planlegge oppvarmingen av din bolig – tilpasset ditt budsjett. Når vi vurderer gode strømbesparende løsninger, tar vi hensyn til alt fra din livsstil til dine behov og ønsker.Har du spørsmål rundt elektrisk oppvarming, eller ønsker et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss!

Les mer om følgende emner:

Del på: