Et smartere liv med smarthus

Publisert: 26.01.2019

Smarthus ikoner

Mulighetene med smarthus er mange. En fremtidsrettet bolig av dette kaliber kan være så mangt – du velger helt selv hvilke funksjoner du ønsker. Livet kan bli rimelig praktisk med smarthus.

Du våkner på morgenen og kaffemaskinen står allerede og brygger en kopp nykvernet kaffe til deg. Den siste timen har persiennene gradvis sluppet inn mer og mer sol på soverommet, i takt med soloppgangen og når du skal stå opp. Med smarthus er det nå bare fantasien som setter grenser for hva som er mulig å få til.

Bevegelsessensorer for lys i for eksempel gang, vaskerom, toalett, bod og lignende er behagelig, delikat og praktisk.

Høres ikke det fantastisk ut? Det beste er at hele huset kan styres via en app på telefonen.

Et lys til enhver anledning

Belysningen er det som setter stemningen, og bør derfor tilpasses aktiviteten. Det er stor forskjell på arbeidslys og romantisk belysning til en bedre middag. I et smarthus kan du preprogrammere en lang liste belysningsprofiler til ditt bruk, og få dem med et enkelt knappetrykk.

Her finnes det uendelige bruksområder, og kun fantasien setter grenser. Filmkveld med familien, middagsselskap, fest med gode venner, lesestund i sofaen … her er det bare å leke seg!

Unngå å få sjokk av strømregningen

Oppvarming av huset utgjør en god andel av strømregningen. Et smarthus tar i bruk intelligent oppvarming for å senke kostnadene. Varmestyringen kan kontrollere både panelovner, varmekabler og vannbåren varme. Huset ditt kan lære seg hvordan svingninger i utetemperaturen påvirker temperaturen i hjemmet ditt og din komforttemperatur, noe som gir en generelt bedre temperatur gjennom hele dagen – og hele året!

Les også: Slik kan du spare strøm med smarthus!

Aldri mer tanken «slo jeg av kaffetrakteren før jeg dro?»

Følelsen av at du har glemt å slå av komfyr eller kaffetrakteren kjennes ikke godt på kroppen. Spesielt hvis du ikke har mulighet til å reise hjem for å dobbeltsjekke, som for eksempel når du er på ferie. En masterknapp kan installeres godt synlig ved utgangsdøren. Denne knappen kan kutte strøm til komfyr, kaffetrakter og strykejern. Den kan også dempe alle lys, senke temperaturen og lignende, slik at du ikke bruker unødvendig mye strøm når du ikke er hjemme.

Dette kan også legges inn som tidsstyring selvfølgelig, slik at temperaturen heves igjen til du kommer hjem fra arbeid.

Ta innersvingen på innbruddstyven

Når man er bortreist er det mange steg man kan ta for å sikre boligen mot innbrudd, men med et smarthus vil du ikke være like avhengig av snille naboer. Opplyste boliger er mindre utsatt for innbrudd, og dersom huset ditt er av det intelligente slaget kan du lure tyven til å tro du er hjemme.

Ved å forhåndsprogrammere lys som går av og på, samt lyd og persienner som går opp og ned i løpet av tiden du er borte gir du inntrykk av at du er hjemme, når du i virkeligheten ligger på en strand og slikker sol.

Til hverdags kan smarthuset også skremme bort de med onde hensikter. Bevegelsessensorer kan sette på både lys og lyd. Dersom noen likevel skulle ta seg inn i boligen uten tillatelse kan du ha en panikknapp ved siden av sengen som slår på alt av lys, og alarmsystemet kan enkelt styres fra mobilen.

Styringspanel for smarthus

Enkelt – enklere – enklest

Det er mange som er av det inntrykket at det å få en smarthus-løsning på plass krever mye tid. Andre tenker kanskje at det vil innebære kompliserte løsninger med kabler og ledninger som skal inn overalt.

Det tar faktisk ikke så lang tid å få en slik løsning på plass! På kun timer kan du ha omgjort hjemmet ditt fra et vanlig hus til et smarthus. Systemet er også trådløst, hvilket som reduserer risikoen for brann i hjemmet.

Elektro Experten kan gjøre ditt hus smartere

Er du nysgjerrig? Våre elektrikere er en av 3000 elektrikere i landet som er kvalifisert til å levere systemet. Elektro Experten er en av 900 bedrifter som kan levere, montere og sette i stand løsninger for å gjøre ditt hus smartere. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål om hvilke muligheter du ønsker, eller tips og råd! Systemene vi bruker bygger på teknologien til xComfort, og kan by på smarthusløsninger fra Sensio og Control 4.

Kontakt oss

Les mer om følgende emner:

Del på: