Enkle energibesparende grep som gjør bedriften mer miljøvennlig

Publisert: 08.09.2020

Energisparende lyspære med illustrasjoner om miljøvennlighet

Svært mange bedrifter bruker unødvendig mye energi. Det er negativt både for miljøet og for lommeboka. Slik tar du grep, og gjør din bedrift mer energibesparende.

Det koster å drive en bedrift, og jo flere ansatte du har – desto større energibehov har også lokalet. Heldigvis finnes det lure løsninger som kan hjelpe deg å spare strøm, og dermed også bli mer miljøvennlig.

Invester i lysstyring og sensorfunksjoner

God lysstyring kan både øke trivselen på kontoret, samt senke strømregningen og energibruken. I større lokaler vil lysstyring være helt genialt, da du vil spare mye tid på å skru av og på alle lys med én bryter, fremfor å måtte gå fra lys til lys. Lysstyring kan også kombineres med dimmerfunksjoner og dermed gjøre det enklere å iscenesette stemning etter behov. Hvorfor ikke senke belysningen til den koselige julefrokosten, eller kanskje til fredagens lønningspils?

Å slå sammen lysstyring med bevegelsessensorer er også helt genialt med tanke på strømsparing, og vil være et godt grønt knep bedriften kan benytte seg av. På jobb er vi generelt sett dårligere på å skru av lyset når vi forlater et rom. Med bevegelsessensorer trenger dere ikke lenger tenke på dette – da vil lyset automatisk skrus av dersom det ikke er noen tilstede i et rom.

Illustrasjon av lysstyringssensorer

Pass på temperaturen med varmestyring

Oppvarming er et stort strømsluk – spesielt på arbeidsplasser der det jobbes i romslige lokaler. Hvis arbeidsplassen benytter seg av varmestyring vil både kostnad og energiforbruk knyttet til oppvarming reduseres (for noen drastisk). Varmestyring kan nemlig kontrollere alt fra panelovner, til varmekabler og vannbåren varme. De smarteste systemene kan til og med tilpasse seg etter temperaturen ute – slik at de ansatte vil kunne jobbe komfortabelt inne i helt optimal temperatur.

Varmestyringen kan spare strøm dersom du benytter deg av sone- og tidskontroll. Dermed blir det enkelt å redusere varmebehovet når det ikke er ansatte tilstede på arbeidsplassen, og dere kan enkelt få lokalene varmet opp igjen før første person kommer på jobb.

Les også: Slik skaper du det perfekte inneklimaet på arbeidsplassen!

Kontroller mer med én enkelt bryter

Selv om elektronisk utstyr står på standby og ikke er helt påskrudd, vil det likevel trekke strøm. Likevel er det sjeldent alle ansatte husker å skru utstyret sitt helt av før de går hjem for dagen. Her er det utvilsomt strøm å spare, og heldigvis finnes det en løsning som er enklere enn å koordinere alle ansatte, og mase på at de må huske å skru av maskinene sine.

Dersom du kobler samtlige utstyr til én strømrekke, med én bryter, vil det være mye enklere å sørge for at alt blir ordentlig skrudd av ved dagens slutt. Da slipper datamaskiner stå og bruke strøm hele natten gjennom. Her er det mye penger å spare – og miljøet vil utvilsomt sette pris på innsatsen. Siste person som går fra kontoret bør ta en rask runde og skru av alle strømrekkene, før det låses og alarmen aktiveres. Enklere blir det ikke.

Velg rett elektriker til jobben

Dersom noen av disse grepene kunne passet inn i din bedrift bør du kanskje begynne å se etter en god elektriker som kan hjelpe deg med å få det hele på plass. Elektro Experten har lang fartstid i bransjen – og god erfaring med å hjelpe både bedrifter og privatpersoner. Vi jobber hardt for å levere toppresultater, og etterstreber å alltid komme til avtalt tid. Interessert i våre tjenester? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne med å gjøre din bedrift mer energibesparende og miljøvennlig.

Kontakt oss

Del på: