Derfor bør du ha styringssystem på panelovnen din

Publisert: 10.06.2016

Smarthus temperaturstyring

Panelovner brukes for å varme opp hus, hytter og leiligheter. Har du ikke styringssystem på panelovnen din? Her er 3 gode grunner for å skaffe seg det.

Elektriske varmeovner som monteres på veggen, også kjent som panelovn, gir effektiv og god varme i ulike rom. I Norge har vi et hurtigskriftende vær med temperaturer som raskt kan forandre seg. Hvor komfortabelt det er i et rom avhenger i stor grad av temperaturen – og denne igjen avhenger av ulike faktorer. Utendørstemperatur, antall mennesker og hva slags aktiviteter som foregår i rommet, kan påvirke inneklimaet.

Med eldre panelovner kan det være vanskelige å regulere varmen, mens nyere varianter er utstyrt med termostater. Dette sørger for at ovnen kun produserer den varmemengden som trengs for å opprettholde en foretrukken innetemperatur. Som et resultat av dette, er nyere panelovner er mer energisparende og miljøvennlige.

1. Gjør livet enklere og mer effektivt

Styringssystem på panelovnen gjør det enda enklere å kontrollere innetemperaturen i boligen din. Panelovner er nemlig utrolig gode på å raskt heve og senke varmen i et rom. Å spare enda mer energi blir som en lek med et styringssystem, som for eksempel lar deg stille inn på kaldere temperaturer om natten. Du kan også slå ovnene helt av i et tidsrom du er borte fra boligen.

Nå kan du og dine slippe mas og kjas når det kommer til å skru av og på panelovnen. Det blir også mye enklere å justere varmen slik at dere har det som plommen i egget i hvert eneste rom.

2. Få en lavere strømregning

Selv om prisene på helt nye panelovner og et styringssystem kan koste, betyr ikke dette at investeringen ikke lønner seg. For det er jo slik at bedre kontroll på strømbruken vil føre til bedre kontroll på økonomien. Over tid kan styringssystemer bidra til å spare deg for strømutgifter – spesielt om vinteren.

Uten styringssystem må du kanskje ofte stille inn alle ovnene i hvert enkelt rom titt og ofte for å oppnå optimal temperatur. Eventuelt må du huske å skru ned varmen før du drar hjemmefra, for å spare strømutgifter. Dette er tungvint og lettglemt for de aller fleste, så her er det penger å spare. Et styringssystem lar deg enkelt slå av og på både panelovnene og annet elektrisk utstyr, for eksempel belysning. Det sier seg selv at du dermed kan sitte igjen med en mye større slant i lommeboken på slutten av året ved valg av en slik løsning. Normalt sett kan du faktisk klare å spare inn utgiftene på et styringssystem i løpet av snaue fire år.

Les også: 7 tips for å spare strøm

3. Gjør hjemmet grønnere

Å være miljøbevisst blir mer og mer viktig. I Norge er det sosialt påbudt å pante plastflasker, sortere søppel og velge dagligvarer med tanke på miljø og bærekraftighet. Å gjøre hjemmet mer miljøvennlig er et stort mål for mange – og det trenger ikke være spesielt vanskelig å komme seg et godt stykke på veien.

Panelovner med styringssystem kan uten tvil løfte ditt hjems miljøvennlighet til nye høyder. Det er ikke til å stikke under stol at mange av oss ser frem til å komme inn til et varmt og godt hjem etter en lang dag på jobb eller ute med venner – spesielt når vinterens harde temperaturer raser rundt oss. Har man ikke styringssystem på panelovnen vil det være kaldt i hjemmet når du ikke er der, og det kan ta litt tid og energi å skru på varmen igjen. Eventuelt vil det være deilig og behagelig inne – men da har kanskje varmen stått på hele dagen, mens du har vært ute. Unødvendig strømbruk er lite miljøvennlig, og med et styringssystem til panelovnen – enkelt å fikse.

Er du usikker på hvordan du skal gå frem for å velge rett type styringssystem, og hvordan du skal installere det? Ta kontakt med noen dyktige elektrikere, så får du god hjelp på veien mot et enklere, billigere og grønnere hjem! 

Kontakt oss

Les mer om følgende emner:

Del på: