Derfor bør du ha lysstyring på kontoret

Publisert: 01.01.2016

Moderne kontor med belysning

Bedrifter har ulike rom med forskjellige formål og ulike ansatte med forskjellige preferanser. Derfor er lysstyring på kontoret helt genialt.

Noen elsker sterkt lys og føler seg mer våkne av det. Andre får vondt i hodet eller føler seg mer kreative i dempet belysning. På møter vil kanskje ledere fremme en annen følelse i rommet enn de vil i kantinedelen av kontoret eller ved pultene til de ansatte. Nettopp derfor er lysstyring på kontoret helt perfekt. Med rett belysning vil kontoret fremstå nytt, mer effektivt, hyggelig og en arbeidsplass man liker å jobbe.

Energi til de ansatte med godt lys

Vi tenker kanskje ikke over hvordan lyset i et rom påvirker oss, men utformingen kan ha mye å si for hvordan vi opplever å oppholde oss innendørs. Varmen, plasseringen, lysstyrken og -designet handler om mer enn hvordan et rom ser ut. Ved rett belysning kan kroppen påvirkes. Vi kan rett og slett bli mer våkne, uthvilte og mindre stresset av godt innelys. Vi føler oss bedre i godt lys, og dermed jobber vi også med mer iver. Selv om det er vanskelig å tilpasse lyset etter hver enkelt ansatts behov, hjelper lysstyring med å tilpasse arbeidsmiljøet til den enkelte. Det er praktisk for arbeidsplasser med flere avdelinger som jobber med ulike oppgaver.

Spar på strømmen med lysstyring på kontoret

Gode bedriftsledere finner de lure stedene å spare penger. Dersom det investeres i lysstyring på kontoret vil dette kunne resultere i en langt lavere strømregning enn dersom man kun har manuelle brytere som styrer alle lys. Installeres sensorer som oppdager om det er mennesker til stede – og med det behov for lys, vil en ikke lenger trenge å bekymre seg for om alle lysene har blitt slukket. Disse skurs av og på automatisk, noe som betyr mindre stress og jobb for ansatte på kontoret, samt et mye lavere strømforbruk.

Riktig lys på rett plass

Skal en først bruke penger på å gå til anskaffelse av lysstyring til bedriften, er det også viktig å tenke på lysdesignet. Hvilket lys passer best hvor? Der det arbeides iherdig med oppgaver knyttet til bedriften bør det kanskje være godt opplyst. Der det spises mat kan det med fordel være noe dempet belysning og på møterom bør en slippe skarpt og kaldt lys. Gjør det mer innbydende for kunder å ha møter hos dere med varmt og noe nedtonet lys, fremfor industrielt og slitsomt lys.

En god elektriker vil kunne levere ulike typer lysstyring som passer for hver enkelt bedrift sine behov. Dette inkluderer alt fra konvensjonelle brytere til tråløs styring eller andre avanserte dataløsninger. Dimmere til utvalgte områder kan eksempelvis være et godt valg, da man kan stille inn lyset slik at det passer ulike situasjoner som kan oppstå på kontoret. Sommerfest og julelunsj på kontoret er som regel svært forskjellige arrangementer – og med det har de gjerne behov for ulik lyssetting. Rett lys på rett plass? Da er lysstyring det lureste valget.

Les også: Hva slags lampe bør jeg velge?

Mer hyggelig for ansatte og kunder

At lysstyring vil øke effektivitet, spare bedriften for penger og skape et bedre førsteinntrykk for kunder og klienter, er uten tvil store fordeler ved installasjonen. Likevel vil den generelle stemningen ofte bli mye bedre på jobb med lysstyring. At folk virkelig liker seg på kontoret vil ofte være mer verdifullt enn alle andre punkter til sammen. Å skape en givende og koselig atmosfære vil gi mer lykkelige ansatte og kunder. Med det kommer effektivitet, bedre økonomi og gode førsteinntrykk på løpende bånd.

Velg riktig elektriker til jobben

Elektro Experten har lang fartstid i bransjen og utfører alltid arbeidet med god fagkunnskap og stolthet. For oss er det viktig at våre kunder opplever en trygg og profesjonell aktør når vi er på plass for å assistere med ulike elektriske installasjoner. Vi setter service og leveringstid høyt og bruker alle våre ressurser for å oppfylle forventinger kunder har til oss. For mer informasjon om lysstyring på kontoret kontakt oss i dag!

Kontakt oss

Del på: