6 grunner til at bedriften bør investere i ladestasjoner

Publisert: 01.02.2020

Dame som venter på at elbil blir ladet på ladestasjon

Fremtiden er elektrisk og elbilen er kommet for å bli. Installer ladestasjoner til fordel for dine ansatte og miljøet.

Nordmenn elsker elbiler. Stadig flere kjøper seg elbil eller setter seg på de uendelige lange ventelistene for å sikre seg det aller nyeste innen elbil. Tall fra Norsk elbilforening viser at det snart ruller over 200 000 elbiler på norske veier. Norge har ligget høyt oppe på statistikken over det landet i verden med flest elbiler pr. innbygger og det er ingenting som tyder på at den trenden avtar i fremtiden. Sannsynligheten for at dine ansatte ser etter en elbil som deres neste private kjøretøy er stor. Kanskje det er på tide å investere i ladestasjon for elbil?

1. Elbil er fremtiden

Stadig flere bilprodusenter sikter mot det elektriske markedet. Før vi vet ordet av det vil de fleste av oss dure rundt i elektriske kjøretøy. Ved installering av ladestasjoner vil bedriften også direkte oppmuntre de ansatte til å tenke mer miljøvennlig når de skal kjøpe seg ny bil. Samfunnet er i endring, og da er det viktig å være fremtidsrettet.

2. Bidra til lokalmiljøet

Som bedrift har du et viktig ansvar ovenfor lokalmiljøet. Det at bedrifter tar samfunnsansvar blir stadig viktigere. Alle tiltak en bedrift kan gjøre for å minske klimautslippene teller positivt både for lokalmiljøet og i det store bildet. Ved å installere en ladestasjon vil din bedrift både bidra positivt i lokalmiljøet og fremstå som et godt eksempel ovenfor andre bedrifter. Ladestasjoner er også et symbol på en fremtidsrettet og nytenkende bedrift. Kanskje installasjon av ladestasjoner til ansatte og kunder vil inspirere til et mer miljøvennlig valg?

3. Konkurransefortrinn

I dagens samfunn blir det stadig viktigere å skille seg fra sine konkurrenter – uavhengig av bransje. Ladestasjoner er et godt eksempel på hvordan bedriften kan gjøre nettopp dette. En ladestasjon som kundene kan benytte seg av vil være med på å skape et konkurransefortrinn, samt et godt førsteinntrykk for nye potensielle kunder. Helhetsinntrykket av bedriften preges av valg man gjør som forenkler kundens hverdag og som gir muligheter hos din bedrift.

4. Fornøyde ansatte med ladestasjon

Ingenting er som fornøyde ansatte som føler at bedriften bidrar til å tilrettelegge for en enklere og bedre hverdag. Grunnleggende organisasjonspsykologi viser at nye goder bidrar til et positivt og motiverende arbeidsmiljø. I fremtiden vil flere og flere av de ansatte være avhengige av lademuligheter ved arbeidsplassen.

Les også: Slik gjør du arbeidsplassen mer trivelig.

5. Attraktiv blant nye talenter

Hos den yngre generasjonen er bedriftens visjon og misjon viktig når de ser etter en potensiell ny arbeidsplass. Dermed må du vise at du ikke bare har et godt arbeidsmiljø og spennende arbeidsoppgaver. Du må også vise at bedrifter tra de riktige valgene for både mennesker og miljøet. Ved å tilby ladestasjoner viser det at bedriften støtter en miljøvennlig utvikling innen transport.

6. Løsning tilpasset deres behov

Installering av ladestasjoner skreddersys din bedrifts behov og skal være kostnadseffektivt både for bedriften og de ansatte. Det finnes løsninger for bedrifter i alle størrelser. Med riktig hjelp og bakgrunnsinformasjon blir det lettere å kartlegge hvilke løsninger bedriften din bør gå for. Brukervennlighet, fordeling av strøm, betalingsløsninger, tilgang, kontroll og fremtidige løsninger er alle viktige faktorer som spiller inn.

Ønsker du mer informasjon om ladestasjoner til din bedrift? Ta kontakt med Elektro Experten i dag.

Kontakt oss

Les mer om følgende emner:

Del på: